header
23 Lis 2018

Zupa z płetwy rekina na pokładzie samolotu- Why Not?

Jeżeli są Państwo koneserami smaku i cenią wyśmienita kuchnię, także podczas podróży, obsługa na pokładzie prywatnego samolotu na pewno spełni Państwa oczekiwania.

Po potwierdzeniu lotu na wybranej maszynie, Pasażerowie są proszeni o podanie preferencji związanych z menu, jakie będzie serwowane podczas lotu. W pierwszej kolejności zawsze uwzględniane są indywidualne upodobania, wskazania medyczne (dieta bezglutenowa lub nisko-tłuszczowa), bądź wiek podróżujących (np. posiłki dla dzieci).

Catering lotniczy, podawany podczas rejsów private jet, zamawiany jest od najlepszych firm cateringowych lub restauracji świadczących tego typu usługi w miejscu wylotu samolotu. Ponadto spełnia on również wymogi różnych wyznań religijnych.

Drugim czynnikiem warunkującym obsługę pokładową, jest samo wyposażenie samolotu oraz jego wielkość i ilość przestrzeni niezbędnej na podanie określonego posiłku.

W przypadku mniejszych maszyn typu Cessna Citation Mustang, gdzie mamy miejsca dla 4 pasażerów, możemy spodziewać się słodkiej/słonej przekąski. W samolocie 6-osobowym Cessna Citation Jet 2 podawany jest „Cold VIP catering” w formie lunch boxów, natomiast na 8-osobowym Cessna XLS Stewardessa poda kilkudaniowy ciepły posiłek. Dodatkowo zapach aromatycznej kawy z ekspresu lub lampka schłodzonego szampana podanego z kawiorem z jesiotra, będzie dopełnieniem pysznego posiłku.

 

Zdjęcia dzięki uprzejmości naszego zaufanego Partnera High Sky Dinning, który dostarcza catering na pokład prywatnych samolotów.